College komt terug op besluit:

zebra Bernhardlaan keert terug

De voetgangersoversteek (VOP) op de Bernhardlaan bij de "Starkenburgglop" keert toch terug. Daartoe heeft het college van b en w vorige week besloten.

Bij de renovatie van de Bernhardlaan keerde het zebrapad dat lange tijd op deze plek heeft gelegen niet terug. De gemeente had de keus gemaakt op basis van een advies van de Commissie Verkeerszaken Texel. Die is van mening is dat VOP's op plaatsen waar zij niet nodig zijn (zoals op deze plek op de Bernhardlaan) leiden tot schijnveiligheid. De nabijheid van oversteekplaatsen met middengeleiders in de omgeving maakten volgens b en w het zebrapad overbodig.

Een groep gebruikers uit de omgeving van de Bernhardlaan had bezwaar aangetekend tegen dit besluit. Er wonen in deze omgeving veel ouderen en mensen die slecht ter been zijn, die de zebra als een veilige oversteek ervaren. De Commissie Bezwaarschriften is nu van oordeel dat het bezwaar moet worden gehonoreerd. Het college volgt het advies van de commissie en constateert dat jaren geleden al eens besloten is om ter plekke wel een VOP aan te leggen, die naar tevredenheid van de direct aanwonenden heeft gefunctioneerd.

Sterk Texel stelde onlangs raadsvragen over de kwestie.