Pop en Poëzie vanuit Het Glazen Paleis

Nettie Molenaar en Gelein Jansen, naamgevers van Het Glazen Paleis, organiseren zaterdag 9 september een middag op het podium in de Wezentuin. Zij kregen als prijswinnaars de gelegenheid een eigen presentatie vanaf het podium te verzorgen.

De middag zal direct uitgezonden worden door Radio Texel, waarbij het vaste radioprogramma 't Leste Nuws leidraad is. Dit laatste nieuws wordt verzorgd door El Kortenhoeven, Hillie Vlas en Gelein Jansen, uiteraard op sien Tessels. Het geheel wordt gepresenteerd door Nettie Molenaar in het Nederlands. Tussen de nieuwslezingen door is er muziek of een gedicht van de medewerkenden. De techniek wordt verzorgd door Mike Brouwer. En vooraf verzorgt Aron Zeeman de muziek.

Muzikale medewerking, met een knipoog naar het Texelse Pop en Poëziefestival in het midden der tachtiger jaren, wordt verzorgd door Nel Bruin samen met Jan Beyert, Hans Hopman en zijn leerlingen Bart Momberg en Bart Wagter. Het poëziegedeelte nemen Theun de Winter en Karin Beumkes voor hun rekening.

Stichting de Wezentuin zal voor koffie en thee zorgen. En hoopt op veel aanloop van Texelaars, omdat er een hoog Texelgehalte aanwezig is. Er worden extra zitplaatsen geregeld.

Het programma begint om 12:00 uur. Na afloop van het programma wordt er vanaf 15 uur opgetreden door YouGoGirl. Zij spelen tot ongeveer 17:00 uur.