Kunstwerken uit de expositie van Ina Vader, Hendrien Landeweer en Rodri Wolters.
Kunstwerken uit de expositie van Ina Vader, Hendrien Landeweer en Rodri Wolters. Foto: ZOUT

Trio exposeert in Kunsthal ZOUT

In de Kunsthal van ZOUT aan de Schilderweg exposeren Ina Vader, Hendrien Landeweer en Rodri Wolters van 2 tot en met 21 september hun werken. Dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De muzikale opening is zondag 3 september om 15.00 uur.

Ina Vader maakt objecten van emaille op perspex en heeft recent het beeldhouwen in hout weer opgepakt. "De vormentaal die ik gebruik is heel abstract, wat vaak veel vraagt van de toeschouwer. Het gaat er in mijn werk niet om dat je mij begrijpt, maar ik hoop dat het werk een uitnodiging vormt om je te oriƫnteren op de dingen die liggen voorbij de drukte van alledag."

Hendrien Landeweer heeft als thema Vrouw en Vrijheid. Vrouwentorso's vormen een groot deel van haar werk. "De vorm, de taal en de huid fascineren me. Ik leg me ook toe op het maken van beelden die te maken hebben met de zee. Ik hou van heldere vormen en strakke lijnen, bijna minimalistisch. Je kunt het geabstraheerd figuratief noemen. Mijn beelden nodigen de kijker vaak uit tot aanraken."

Voor Rodri Wolters is kunst synoniem aan vrijheid. "Kunst geeft mij de vrijheid om samen met het materiaal, vaak is dat klei, iets te maken. Het iets wordt gevormd onder invloed van gedachten, gevoelens, impressies van de werkelijkheid waarbij ik de vrijheid voel om een vorm te laten ontstaan. Het geeft de kijker de vrijheid om zelf te zien, te voelen en te interpreteren. Geen uitleg van mij; raakt het object de kijker dan is het geslaagd."