"Ik wil jongeren laten zien wat er allemaal te doen is op Texel." Foto: Job Schepers

"Myrthe van Tessel" geeft jongeren een platform met vlogs

"Texel moet meer in de schijnwerpers komen voor de jongere doelgroep. In vlogs wil ik de jongeren laten zien dat Texel echt veel voor mijn leeftijdsgenoten te bieden heeft", vertelt de 19-jarige Myrthe Rump.

"Ik ken Myrthe al haar hele leven en weet wat ze bij De Toegift@Klif12 allemaal doet op het toneel. Ik heb veel vertrouwen in haar", vertelt John Smit van Videolux. "Mijn vader is jarenlang videomaker bij de publieke omroep geweest. Het zit mij dus misschien wel in het bloed", vertelt ze. Fris, energiek en enthousiast. De keuze van John en Gerhard Smit om de samenwerking te zoeken met de 19-jarige Texelaar lijkt een gouden greep. Met z'n drieën zijn ze al maanden bezig met de voorbereiding, nu is het dan zo ver.

Myrthe kan niet wachten: "Er is zoveel te doen. Het is de bedoeling dat ik één keer per week ga vloggen. Ik wil jongeren laten zien wat er allemaal te doen is op Texel. Niet alleen de evenementen, maar ook de natuur, activiteiten en uitjes. Texel is hartstikke leuk voor jongeren en ik ga laten zien waarom. Samen met John en Gerhard bespreek ik de onderwerpen, maar bij de uitvoering heb ik totale artistieke vrijheid. Toen John mij benaderde was ik direct enthousiast. Zeker voor mijn generatie is video het platform en ik heb ideeën zat. Ik wil bijvoorbeeld meedoen aan de Beach Obstacle Run om daar een toffe reportage van te maken", legt Myrthe uit.

Mede dankzij Videolux beschikt Myrthe - die vlogt onder het pseudoniem Myrte van Tessel - over een uitgebreid netwerk. "Zij kennen zoveel mensen en bedrijven, dat opent deuren. Bovendien hebben ze een uitgebreide databank aan beeldmateriaal waar ik gebruik van kan maken." De komende tijd wordt gebruikt om de puntjes op de i te zetten. "We hebben een speciale vlogcamera aangeschaft en Myrthe kan beschikken over een drone en een goPro bij activiteiten legt John uit.

De vlogs van Myrthe zullen niet alleen op de Facebookpagina van Videolux te zien zijn. Ze zijn ook te vinden op het Youtubekanaal 'Myrthe van Tessel'. Het team is verder druk bezig met het afronden van de nieuwe website texelinformatie.nl, een platform waarbij beeld de hoofdmoot is.

"Het eiland vergrijst, maar er is echt genoeg te doen voor de jeugd. Dat wil ik gaan laten zien, zodat jongeren naar Texel blijven komen. In de toekomst wil ik wellicht ook laten zien waarom het zo leuk is om hier te werken."

In een promofilmpje op www.texelsecourant.nl stelt Myrthe zich voor.