Sloppy Tom is één van de muzikanten op de Dag van de Muziek.
Sloppy Tom is één van de muzikanten op de Dag van de Muziek. Foto: Archief Texelse Courant

Straatmuziek op zomermarkt Den Burg

De laatste zomermarkt in Den Burg komende woensdag 30 augustus staat in het teken van de muziek.

Zo'n veertig muzikanten vanuit alle windstreken van het land reizen woensdag af naar Texel. Op de Dag van de Muziek woensdag 30 augustus in het hart van Den Burg zorgen ze tussen 11:00 en 17:00 uur voor de muzikale opluistering van het centrum van Den Burg. Het thema van deze laatste zomermarkt in Den Burg is straatmuziek. Gespeeld wordt jazz, gipsy, rock'n roll, stevige blues en andere stijlen.

Aanwezige acts zullen zijn: John Frost, Club du Melomen, Wilhelmina Hiemstra, Kyra Dekker, Michel Blaauboer, Sloppy Tom, Jesse Segers en Pigeon Patrol.

Texelse muzikanten die ook willen spelen zijn van harte welkom om tijdens de zomermarkt een plekje te zieken om zichzelf te laten horen. Leeftijd speelt geen rol. Ze kunnen een mailtje sturen naar: ellenenrobert@gmail.com.

Naast muziek staan er op deze laatste zomermarkt ook allerlei kramen, van Texelse producten tot kleding. De muzikale dag is de afsluiting van een reeks markten met steeds een ander thema, van klassieke automobielen tot boerenerf, kindervermaak en ringsteken.

Op 18 oktober is er nog een gezellige Herfstmarkt.