Stoelen die gisteren bij de rommeltjesmarkt waren gedumpt.
Stoelen die gisteren bij de rommeltjesmarkt waren gedumpt. Foto: Willem Sangers

Rommeltjesmarkt baalt van afval

Vergane banken en stoelen of boeken die helemaal vermolmd zijn.

Zomaar wat afval en vuilnis die vrijwilligers van de rommeltjesmarkt in Den Hoorn met de regelmaat van de klok tegenkomen in de loods waar mensen tweedehands spullen voor de markt kunnen neerzetten.

Zo ook gisterenochtend en dat schoot de vrijwilligers even in het verkeerde keelgat. Meestal moet er dan iemand vrij worden gemaakt om het vuilnis te verwerken en daarvoor zijn de vrijwilligers naar eigen zeggen niet in touw. De rommeltjesmarkt is er om - met de verkoop van tweehands spullen - geld voor het kerkje in Den Hoorn op te halen.

Het afval dat er wordt gedumpt, wordt ter plekke gescheiden en gaat later alsnog naar de Hamster in Oudeschild, maar de vrijwilligers zouden het zeer op prijs stellen als mensen hun troep gewoon zelf naar de Hamster zouden brengen. "Het is eigenlijk nogal asociaal om het hier maar te dumpen."

Voordeel bij een nadeel: vermolmde boeken die niet meer te verkopen zijn. gaan bij ZDH in de papiercontainer; dan heeft de club er tenminste nog wat aan.

Ze balen ervan bij de rommeltjesmarkt in Den Hoorn. Zijn ze wekelijks in de weer om tweedehands spullen ten bate van de kerk te verkopen, wordt er vuilnis en afval gedumpt.

Maandagochtend was dat ook het geval: in de schuur waar mensen tweedehands spullen kunnen achterlaten, lagen stoelen die volgens de vrijwilligers regelrecht naar de Hamster in Oudeschild hadden moeten gaan.

"Het is triest en het gebeurt geregeld dat er afval ligt, maar daar zijn we bij de rommeltjesmarkt toch niet voor bezig."

regel klok, gemeente haalt op vuilb auto, asociaal, noet blij mee, meteen hamster

10.00 obouwem, mannetj apart ijze en plasdstc scheiden, scheiden het, koste veel tij, smeerlappe. open loods alles onder zxettem

weer niete, troep voorkant loods, smerige bokel zdh contanrer

oud ijzercontainer oude in