Frans Herinx en Marja Luiken hebben onder de vleugel geen last van de regen.
Frans Herinx en Marja Luiken hebben onder de vleugel geen last van de regen. Foto: Jeroen van Hattum

Beschut onder vleugel

Een beetje regen is voor Frans Herinx en Marja Luiken zaterdagmiddag tijdens de Fly-In op het Texelse vliegveld geen enkel probleem.

Ze gaan gewoon droog onder de vleugel van hun vliegtuig zitten. "De tent is er een beetje klein voor, dus doen we het zo", vertellen ze. Herinx, vlieginstructeur op het vliegveld van Middenmeer, is een trouw bezoeker van het weekend voor vliegers in de kleine luchtvaart. "Ik ben hier zelfs geweest toen het zo slecht weer was dat het werd afgelast."

Rond de tweehonderd piloten kwamen dit weekend naar het vliegveld voor de negende editie van de Fly In. Het leidde tot een aaneenschakeling van vliegtuigen die Texel Airport aandeden. Voor de liefhebbers van vliegtuigen een prachtige gelegenheid om de toestellen te zien landen en opstijgen. Elkaar ontmoeten was de hoofdmoot voor de piloten. Ze mochten kamperen in tenten naast de vliegtuigen. Ed de Bruijn, die de Fly-In samen met zoon Mike had georganiseerd, sprak van een topbijeenkomst. Er waren vliegtuigen uit Engeland, Frankrijk, Duitsland, België, Oostenrijk en Zwitserland naar Texel gekomen voor de Fly-In.

Voor piloten Alan Burrill uit Engeland en Simon Paul uit Maastricht was een praatje bij een van de vliegtuigen de gelegenheid om te bespreken welke vliegvelden ze hadden aangedaan. Voor Burrill was het de eerste keer op Texel, Paul liet weten er met enige regelmaat te komen. "Dan vertrekken we met het vliegtuig uit Maastricht en zijn we één uur en veertig minuten later op het eiland."