Verbouwing

gemeentehuis

Alle kamers op het gemeentehuis in Den Burg worden in september en oktober van een luchtrooster en een kacheltje voorzien, zodat iedereen een eigen gewenste temperatuur kan instellen.

De verbouwing moet een eind maken aan de klimaatproblemen in het gemeentehuis. De lucht is soms bedompt en het kan er te warm of te koud zijn. Het probleem zit in ontwerp- en uitvoeringsfouten in het gebouw.

Er is gemiddeld drie dagen per kamer nodig om de werkzaamheden te verrichten. Ambtenaren moeten dan tijdelijk elders werken. Tijdens de werkzaamheden wordt er aan flexwerken gedaan op het gemeentehuis en mensen kunnen thuis werken. Bij de publieksbalie in het gemeentehuis is weinig van de werkzaamheden te merken.

De raad stelde op verzoek van het college eind 2016 €550.000,- en in het voorjaar aanvullend €145.145,- beschikbaar om het klimaatprobleem te verhelpen. Volgens wethouder Eric Hercules blijven de kosten binnen het budget. De afgelopen tijd stonden er proefopstellingen in een paar kamers van het gemeentehuis om te onderzoeken wat de beste oplossing voor de problemen zou zijn.