Wijziging Adviesraad

Albert Hoven uit Oosterend is de nieuwe voorzitter van Adviesraad Sociaal Domein geworden. Hij is de opvolger van Yvonne Steemers die acht jaar voorzitter is geweest.

De adviesraad geeft de gemeente gevraagd en ongevraagd advies over het gemeentelijk beleid op sociaal gebied. Dan gaat het - kort samengevat - onder meer over jeugdzorg, maatschappelijke ondersteuning, hulp aan mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, mantelzorg, passend onderwijs en omgang met vrijwilligers.

De raad, die sinds 2009 bestaat, bestaat uit negen Texelaars. Naast Hoven zijn dat Els Whyte, Anne van der Plas, Henriƫtte den Ouden, Stella Vonk en Marijke Otten. Het college heeft vorige week ook drie nieuwe leden benoemd. Dat zijn Mariƫlle Aubertijn, Iris Barhorst, en Kees Swarthoff.

De raad komt een keer in de maand bij elkaar om te vergaderen. De adviesraad buigt zich niet over individuele gevallen, maar houdt zich met het beleid in het algemeen bezig. Bedoeling is dat de leden van de adviesraad op het eiland signalen opvangen over hoe het loopt met het sociaal domein en die zonodig bij het college terecht laten komen, zodat het college daar desgewenst iets mee kan doen binnen het sociaal domein.