Afbeelding
Foto: Job Schepers

@txl

Zomer

Wat is het weer snel gegaan dit jaar. Voor mijn gevoel kreeg ik vorige week vakantie, maar het is toch echt al bijna weer voorbij. Zoals eigenlijk elk jaar komt het eind van de zomervakantie vervelend snel dichterbij. Heel voorzichtig begin je met kijken of je alles hebt voor het aankomende schooljaar, hoe deprimerend dat ook is, zo in de vakantie. Ik heb een ontzettend leuke vakantie gehad hoor, daar niet van. Het is alleen dat voor mijn gevoel de zomer nog niet eens echt begonnen is. Dat terwijl voor sommige Nederlanders de zomer alweer voorbij is.

Ik denk dat het ligt aan het weer. Ja, ik heb best vaak een korte broek aan gehad, maar echt zomerweer is het voor mijn gevoel niet vaak geweest. Dit jaar hebben we voor de zomer mogen genieten van wat zomerweer, maar daar houdt het dan ook wel mee op. Het besef dat het tegen het eind van de zomervakantie aanliep, kwam pas echt gisterenavond. Ineens werd het voor mijn gevoel vroeg donker. Dat is wel even wennen als je met je hoofd nog bij de langste dagen van het jaar zit.

Langzaam aan begint alles weer een beetje op gang te komen. Dat is op zich ook niet zo erg, ik ben wel een beetje klaar met de komkommertijd. Je zult me niet snel horen dat ik graag weer naar school ga, maar er zijn ergere dingen in het leven. Mijn hopelijk laatste jaar op de OSG komt eraan en ik ben er helemaal klaar voor. Maar eerst nog maar eens genieten van die zomervakantie die ik nog even heb!

Jeffrey Eelman