Winkelvloeren blank na zware hoosbui

Een onaangename verrassing zaterdagmorgen voor enkele ondernemers uit de Weverstraat. Door de hoosbui van die morgen kon een van de putten het vele hemelwater niet verwerken en liep het water bij meerdere winkels naar binnen.

Zo kwam bij De Wever de vloer onder water staan. Om de schade te beperken en te zorgen dat de winkel weer snel open kon, gingen de eigenaars en medewerkers direct aan de slag met het drogen van de vloer. In hoeverre de laminaatvloer er onder heeft geleden, was maandag nog niet geheel duidelijk, maar het ziet er naar uit dat er wel schade is.

Ook wateroverlast bij de buren van horlogezaak Tromp Watch, waar eveneens de vloer blank kwam te staan. In dit geval een tegelvloer, die er beter tegen kan, maar de onderzijde van vitrines bleef niet schade vrij. Ook bij de belendende IJsbar Texel kwam het water naar binnen. Ook hier kon de uitbater zijn schema voor de rustige zaterdagmorgen omgooien teneinde de vloer droog te krijgen. Maar ondanks de inspanning ook hier sprake van schade. Volgens een uitbater is wateroverlast in deze laag gelegen bocht een probleem dat zich niet voor het eerst voordoet. Volgens de gemeente viel er in een half uur tijd meer dan het afvoersysteem aan kan en was er geen sprake van een defect of verstopping.