Joodse feestverhalen en klezmer

Joodse feestverhalen en muziek tijdens vertelconcert "Lechajim" door Trio Wilde Eend op zondagmiddag 27 augustus in het kerkje van De Waal. Aanvang 15.00 uur.

Trio Wilde Eend is een van de weinige ensembles in Nederland die muziek vrijwel altijd met verteltheater combineert. Het trio speelt niet alleen joodse klezmer en zigeunermuziek, maar o.a. ook (volkse) melodieën uit Rusland, Armenië, Griekenland, Scandinavië. Eigen composities en spannende improvisaties geven hun spel nog meer kleur.

Trio Wilde Eend werd in 1998 opgericht door Gottfrid van Eck om zijn liefde voor volksverhalen en muziek uit Oost Europa te combineren. Gottfrid vertelt, speelt (bas)klarinet en krijgt muzikaal tegenspel van Tessa Zoutendijk op viool en Michiel Ockeloen op accordeon. Tezamen staan ze garant voor muzikaal kunst- en vliegwerk. Het trio speelde talloze (vertel)concerten en muzikale verhalen voor een enthousiast publiek.

Wanneer Joden feest vieren, zeggen ze vaak: Lechajim! Op het leven! Het bestaan moet gevierd worden, zowel de hoogtepunten in ieder mensenleven als die van het volk Israël in vroeger tijden. De verhalen zitten vol wijsheid en humor. Hun muziek raakt een snaar; het is plezier om bij te huilen, verdriet om op te dansen.

Entree €9,-, kinderen tot 12 jaar gratis. Kaartverkoop: Den Burg in Het Open Boek en Nauta Boek, Den Hoorn: De Hoeksteen, Kerkstraat 3, De Waal: Bert Kooijman, Hogereind 4.