Afbeelding
Foto:

Strenderpop

Het was zaterdag in de Strender muzieknis een komen en gaan van bands. Dertien passeerden er de revue en lieten hun gitaren, keyboards, drums en stemmen spreken. Om zoals altijd de versterkers rond 21.00 uur uit te schakelen en de rust in het dorp te laten weerkeren.

1. De jeugd opende Strenderpop. Gitarist Daan Mahieu en zangeres Sophie Zoetelief, ondersteund op bas door Henk Vroom, van Funky Groove zet een even fraai als strak optreden neer en heeft geen enkele last van verlegenheid.

2. Moeder Aya During van YouGoGirl, zingt met dochter Robbie een vrolijk duet. Strenderpop, een familiefestival op het veld én op het podium.

3. Jan Frans Haveman kreeg met zijn ingelaste drumsolo de handen op elkaar.

4. Ronny Kaczor van The Walrus in actie. Met stevige blues en rock geven hij drummer Erwin Schell en gitarist Peter Bakker hun visitekaartje af.

5. Terwijl voor hen op het veld de regen neerdaalt, zorgt Jazz and the Mellow's voor zonnige en vrolijke muziek vanaf het podium.

6. Michel Blaauboer van De Skimme laat zijn gitaar spreken. De aankondiging "compromisloze rock'n'roll" was geen woord te veel gezegd.

7. Teugewind, voortgekomen uit popfestival Overstag, had op Strenderpop de wind mee. Een band met een gemêleerde samenstelling die bekende popklassiekers ten gehore bracht.

8. Meegebrachte paraplu's gaven bescherming tegen de buien die bij tijd en wijle neerdaalde op het publiek.

9. Een thuiswedstrijd voor The GAF, waarvan de bandleden allemaal uit Oosterend komen. Bij het openingsnummer versterkt met Sophie Vlaming, dochter van zangeres Mariëlle Nitzsche.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding