Taart van Molenkoog voor Martine Moerbeek.
Taart van Molenkoog voor Martine Moerbeek. Foto: March Heijnen

Martine Moerbeek 40.000ste bezoeker Molenkoog

Als kind zwom ze vroeger al in zwembad Molenkoog en ook afgelopen zondag kwam Martine Moerbeek uit Den Burg naar het bad aan de Slingerweg voor haar kinderen Lize en Pieter. Bij de ingang wachtte haar echter een verrassing.

Martine bleek de 40.000ste bezoeker van dit seizoen te zijn. Het werd beloond met een slagroomtaart waar zwembadmedewerker Remko Nagtegaal mee aan kwam zetten. Lize en Pieter waren eerder op de dag al gekomen om te zwemmen en in het water te spelen.

Door de jaren heen is de familie Moerbeek frequent bezoeker van Molenkoog geweest. Zowel de kinderen als Martine haalden er hun diploma. Martine indertijd nog via het schoolzwemmen. Met de AOT-bus kwam ze vanuit Oosterend naar het zwembad om daar met klasgenoten zwemles te krijgen.

Volgens Molenkoog valt de verkoop van dagkaarten en vijf-badenkaarten lager uit dan een jaar geleden. In juni lag het nog hoger dan een jaar geleden. "Toch kwam de 40.000ste bezoeker slechts een kleine week later over de drempel dan vorig jaar. Dat betekent dat de abonnementhouders vaker komen zwemmen." Het bad is nog tot en met 17 september geopend.