Ewald Witte bedankt Bep Mechielse en Nel Daalder.
Ewald Witte bedankt Bep Mechielse en Nel Daalder. Foto: Gerard Timmerman

Strender visverkopers zwaaien na 19 jaar af

Vers gebakken schol is sinds jaar en dag een belangrijk handelsmerk van de zomermarkt in Oosterend. Zaterdag speciale aandacht voor verkoopsters Bep Mechielse en Nel Daalder

Al negentien jaar lang verzorgen Bep Mechielse en Nel Daalder in de marktkraam de verkoop, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het verenigingsleven in het dorp. Zaterdag stonden ze er voor het laatst, de dames vinden het mooi geweest. "We hebben het altijd met plezier gedaan."

Ter gelegenheid van hun afscheid ontvingen ze van Ewald Witte een bloemetje en een envelop met inhoud. Ook klanten kwamen soms met een presentje, zoals die Duitse vrouw die elk jaar chocola meebracht voor de dames in de viskraam. "Bijzonder dat ze elk jaar op zo'n leuke manier aan ons dacht. Maar we wisten geen van beiden wie deze dame is."

De Strender markt draait op vrijwilligers. Zoals deze twee dames de vis verkopen, anderen de schol fileren en weer anderen de vis bakken. Nel Daalder vertelt hoe ze met verschillende bezigheden al 38 jaar vrijwilliger is op de markt. Voor het bemensen van de viskraam zijn volgens Witte inmiddels andere Oosterenders benaderd. Maar als de nood hoog is, willen Bep en Nel best nog een keertje bijspringen. Dus ook volgend jaar weer vers gebakken schol.