Adressen aan Hoefslag worden gebruikt voor pakketjesfraude

Meerdere adressen in de Hoefslag in Den Burg hebben de afgelopen weken pakketjes toegezonden gekregen die helemaal niet voor hen waren.

Vermoed wordt dat het om pakketjesfraude gaat. Er is melding van gedaan bij de politie, zodat de zaken in een dossier worden vastgelegd. Dat wordt bevestigd door een woordvoerder van de politie.

De pakketjes werden onder meer ongevraagd bij Lo en Brigitte Bremer bezorgd. Het vermoeden is dat criminelen belangstelling tonen in zaken die op internet worden aangeboden om de bankgegevens van de aanbiedende partij te ontfutselen. Bremer: "Voor het verzenden van de spullen wordt vervolgens een adres op een eiland doorgegeven omdat dat ver weg is, zodat je niet even langs gaat om navraag te doen. " De pakketjes die bij Bremer aan de deur kwamen, kwamen voornamelijk uit het zuiden. Er stonden andere namen dan Bremer op.

De Bremers zochten de publiciteit om te achterhalen of er meer mensen op het eiland zijn met soortelijke ervaringen. Anderen bij hen in de straat waren eerder aan de beurt met ongevraagde pakketjes. Volgens het echtpaar werken Post NL en de bezorgingsdiensten goed mee in het onderscheppen van de pakketjes. Er wordt aan de deur ook niets getekend en aangenomen. Wel worden de adresseringen op de pakketten bewaard.

De twee vinden het vervelend voor de buren, omdat die inmiddels meerdere telefoontjes hebben gehad van mensen die navraag gingen doen naar de pakketjes die ze verzonden hadden. Zelf staan ze niet in de landelijke telefoonboeken, waardoor ze ook niet te bereiken waren.