Geen eigenaar konijn

Er heeft zich nog geen eigenaar gemeld van het 'Texelse konijn' dat een week geleden ongemerkt met de auto van een Duits echtpaar ruim driehonderd kilometer van Texel naar Duitsland reisde.

Dat heeft de dierenopvang in de Duitse stad Kamp-Lintfort laten weten. Het konijn werd daar opgevangen, nadat het door de brandweer uit de auto van het Duitse echtpaar was bevrijd.

Volgens een woordvoerder van de dierenopvang is het konijn inmiddels gevaccineerd en begint over een paar dagen de zoektocht naar een nieuw baasje en nieuw huis. In Duitsland geldt vervolgens de regel dat een eigenaar tot zes maanden na het vinden van een dier nog aanspraak op het betreffende dier kan maken, ook al is het dier al bij een nieuwe eigenaar ondergebracht. Dan geldt ook wel de regel dat de oorspronkelijke eigenaar alle kosten moet betalen die sinds de vondst voor het dier zijn gemaakt.

Het betreffende konijn was volgens het Duitse echtpaar uit de stad Moers dagelijks bij hun auto te vinden toen zij een paar dagen op Texel waren. Tot hun verrassing dook het konijn ook opeens op toen ze terug waren in Moers. Het dier zat eerst in het gras en kroop daarna bij het voorwiel onder de motorkap, waarna de brandweer twee uur bezig was om het konijn uit de auto te bevrijden.