Martin Steinvoorn in de kringloopwinkel in Oudeschild.
Martin Steinvoorn in de kringloopwinkel in Oudeschild. Foto: Jeroen van Hattum

Kringloopwinkel gaat stoppen

Martin Steinvoorden gaat stoppen met de kringloopwinkel in Oudeschild. Het is niet meer op te brengen om de winkel in de lucht te houden.

Martin nam Effe Kieke aan de Schilderweg (in het pand waar ook de sportschool zit) vijf jaar geleden samen met zijn vrouw Joanne over van Ronald Spandaw. In het begin liep het goed, maar op een gegeven moment werd de concurrentie van Facebookpagina's als '0222 wat je maar kwijt wil' voelbaar. Daarnaast spelen de BTW van 21 procent en het gebrek aan achterland belangrijke rollen in het besluit om te gaan stoppen.

Martin: "Bij één of twee huisontruimingen per maand zou je goed zitten, maar dat is hier niet het geval, dus daar moet je het ook niet van hebben." Hij vindt het jammer om te stoppen, maar het is een besluit dat hij nu nog zelf kan nemen. De huur loopt per 1 november af, bedoeling is rond half oktober de winkel leeg te hebben. "Zelfs de elektronika hier in de zaak kan worden overgenomen."

Martin en Joanne stapten in 2012 in de kringloopwinkel met de ideële gedachte om mensen met een krappe portemonnee van dienst te zijn. Ze waren toen ook al een paar keer ingevallen voor de vorige eigenaar. Rommel werd er niet verkocht, voordat tweedehands spullen de winkel in kwamen, werd eerst bekeken in welke staat het was en of kopers het zouden willen kopen.

Aan de locatie ligt het niet volgens Martin. De kringloopwinkel is goed te bereiken, de plek is bekend en er is parkeerruimte voor de deur. Hij houdt zich aanbevolen voor mensen die belangstelling hebben om de kringloopwinkel eventueel over te nemen. "Er is hier misschien nog wel wat mogelijk als er bijvoorbeeld een sociale werkplaats van gemaakt zou worden."

Zelf volgde hij de afgelopen maanden meerdere opleidingen tot landmeter om in die richting verder aan de slag te gaan. "Ik heb vorig jaar al vier maanden op de dijk gestaan. De afgelopen twee jaar heb ik ook al verschillende andere dingen erbij gedaan, op die manier was het ook vol te houden om met de kringloopwinkel door te kunnen blijven gaan."