Pieter Langeveld (rode wagen) strijdt met een concurrent om naar voren te komen.
Pieter Langeveld (rode wagen) strijdt met een concurrent om naar voren te komen. Foto: www.TWSP.smugmug.com

Pieter Langeveld derde op NK stockcarrijders

Pieter Langeveld is zondag derde geworden op het Nederlanders kampioenschap voor stockcarrijders in Sint-Maarten. Langeveld had een goede dag. In de drie voorrondes pakte hij al één keer de derde en twee keer de tweede plaats, waardoor hij in de finale op de tweede startrij mocht vertrekken. Bij de eerste bocht geraakte hij na een duw achterop, maar hij wist zich tussen de 36 finalisten terug te knokken naar de tweede plaats achter de latere winnaar Jacob de Vries. Vijf ronden voor het eind raakte hij de tweede plaats kwijt aan Bert de Vries. De marges waren marginaal en het brons kwam in handen van Langeveld die er tevreden mee was.

Barry Boersen, Chris Boersen, Martin Koorn, Maarten Broekman, Sander Vermeulen, Roel Blonk en Sieme du Porto deden eveneens mee aan het NK stockcar dat in totaal 87 deelnemers kende. Chris Boersen wist één van de voorrondes te winnen. Net als Barry ging hij van start in de finale.

René Hoep deed intussen in Sint Maarten goede zaken in de keverklasse. Hij werd met Herbie dagwinnaar en vergrootte daarmee zijn voorsprong in het algemeen klassement, waardoor hij kans blijft maken om voor de derde keer op rij de keverklasse in de autocross op zijn naam te zetten.