Tekening van de wadsteiger die bij De Cocksdorp moet komen. De steiger ligt naast het 'haventje van Sil' dat volgens de Stichting Waterrijke Perspectieven intact zoals die is. De nieuwe steiger krijgt hetzelfde uiterlijk als de huidige steiger bij het haventje.
Tekening van de wadsteiger die bij De Cocksdorp moet komen. De steiger ligt naast het 'haventje van Sil' dat volgens de Stichting Waterrijke Perspectieven intact zoals die is. De nieuwe steiger krijgt hetzelfde uiterlijk als de huidige steiger bij het haventje. Foto: Berrie van Elderen

Wat ik zeggen wou

Steigertje

Als oud-Cocksdorper heb ik met verwondering de discussie gevolgd over het steigertje achter De Cocksdorp, die geïnitieerd wordt onder verantwoordelijkheid van de Stichting Waterrijke Perspectieven voor De Cocksdorp. Er wordt door middel van betere toegankelijkheid alles aan gedaan om onze invalide medemens te laten genieten van de beleving van ons Wad. Een loffelijk streven. Winkeliers zorgen voor bredere deuren zonder drempel en op het strand staan wagentjes met brede banden klaar. Maar bij De Cocksdorp mogen minder valide mensen boven op de dijk blijven staan, omdat het steigertje dat maximaal 150 meter lang wordt te belastend zou zijn voor de natuur.

Allereerst is het zo dat steigers bij een eiland horen. En waar hebben we het over? Het steigertje wordt maximaal twee keer zo lang als de pier bij het Haventje van Sil. De oude steiger van de Vriendschap op de Vliehors was twee keer zo lang. Ik heb er nooit iemand over gehoord. Gezien de samenwerking tussen diverse natuurorganisaties heb ik er vertrouwen in dat het steigertje en de beleving van het Wad voor een ieder verantwoord zal zijn.

Martin Tromp

Volgens Tromp klopt het perspectief van gepresenteerde tekeningen niet, waardoor een onjuist beeld is ontstaan.