Afbeelding
Foto: Tierherberge Kamp-Lintfort

Konijn reist 300 km naar Duitsland

Een zwartwit gekleurd konijn heeft de afgelopen dagen de gemoederen bezig gehouden.

Het dier reed clandestien ruim driehonderd kilometer mee in de auto van een stel uit het Duitse Moers dat een paar dagen vakantie op Texel had gevierd. Tijdens de vakantie was het konijn al dagelijks een uurtje onder de auto van het stel, Klaus Liesen und Margarete Wozniak, komen zitten.

Grappig op dat moment, maar bij terugkomst in Moers zagen Liesen en Wozniak hetzelfde konijn opeens weer opduiken, waarna het vermoeden ontstond dat het dier vóór vertrek ongemerkt in de auto was gekropen. Het konijn liet zich niet vangen, maar kroop via het linker voorwiel terug in de auto, waarna de brandweer van Moers erbij moest komen om het konijn uit de auto te bevrijden. De brandweer was daar twee uur mee bezig. Het dier werd daarna opgevangen door Tierherberge Kamp-Lintfort in de stad Kamp-Lintfort.

Onderzoek leerde dat het konijn de rit zonder kleerscheuren had doorstaan en er goed vanaf was gekomen. De dierenopvang is nu bezig met het zoeken van een rechtmatige eigenaar van het konijn. Die leek dinsdagavond al meteen gevonden toen een vrouw uit Düsseldorf op de Facebookpagina van deze krant meldde dat het hun konijn was en daar ook foto aan toevoegde van het betreffende konijn. Zij bleek woensdag toch niet de eigenaar zelf te zijn. Haar familie had het dier tijdens de vakantie in De Koog regelmatig gezien en dat had ze bedoeld met haar bericht op Facebook.

Volgens Beate Mühlenberg van Tierherberge Kamp-Lintfort worden er een paar weken uitgetrokken om achter een rechtmatige eigenaar te komen. Mocht dat niet lukken, dan wordt er in Duitsland een nieuw baasje voor het konijn gezocht.