Afbeelding
Foto: Ed Witte

Reiskonijn

Een vermiste hond die na zeven weken weer opduikt (Bisou), een kat die overboord slaat en terug zwemt naar de Waddenhaven of een koe op het wad. Zomaar een greep uit wat gewone dieren die op bijzondere wijze op Texel in het nieuws kwamen. En daar kan er één worden bijgeschreven: het reiskonijn, De zwartwitte knager die zomaar clandestien in de auto van een paar toeristen van Texel naar Moers in Duitsland meereed...

Het nieuws kwam dinsdagmiddag tot ons via een mevrouw uit Duitsland die een bericht over het konijn in de Rheinische Post had gelezen. 'Dit wordt een verhaal' was de eerste gedachte. De mix dieren, zomertijd en een Waddeneiland was in één oogopslag aanwezig. Even wat uitzoekwerk en daarna in mijn 'beste Duits' gebeld en gemaild met de dierenopvang in Kamp-Lintfort voor wat foto's van het konijn. Die kwamen alras, waarna we dinsdagavond het bericht op de site konden meenemen.

Woensdag ging het los: alras dabberde het reiskonijn over de site van TV NH voorbij en ook op de site van het Noordhollands Dagblad liet hij zijn oren zien. Voorzichtig even de site van de Telegraaf aangetikt en jawel: nieuws en konijn waren ook die kant uitgereisd. Zelfs VNDG, de TV-sectie van de Telegraaf, besteedde er een item aan.

Intussen werd woensdagmiddag duidelijk dat ook rond een reiskonijn moeiteloos verwarring kan ontstaan. Een mevrouw uit Dusseldorf had dinsdagavond op Facebook gemeld dat het haar konijn was, maar zij bleek toch niet - zoals verondersteld door dierenpension en ondergetekende - de eigenaar te zijn. Dat kreeg ik weer van een mevrouw van de Duitse radio te horen.

Dus woensdagmiddag maar een nieuw bericht op de site dat het dierenpension nog steeds zoekende is naar de eigenaar. Gelukkig heb ik inmiddels geleerd ook van dit soort dingen niet raar meer op te kijken. Het reiskonijn gaat uiteraard in de spreekwoordelijke tas met 'bijzondere dierenverhalen'. Nu maar eens kijken welke viervoeter dan wel gevleugelde vriend voor de volgende verrassing in het nieuws gaat zorgen...

Jeroen van Hattum