Afbeelding
Foto: Willem Sangers

Kijk op ringsteken

Willem Goënga en Marit Visser werden zondagavond tijdens het ringsteken in De Koog de dagwinnaars en daarmee winnaar van de wisselbeker van De Koog.

Tweede werden Ria Bakker en steekster Esther Bakker. Op de derde plaats eindigde Cees Boks met Anne-Marie Boks. Zij deden pas voor de tweede keer aan het ringsteken mee. Van de prominentenronde waren diverse Kogers uitgenodigd die actief zijn in de Koger ondernemerswereld of het vrijwilligersleven. Prominenten Andrea Schraag, Marja Veeger, Nel Rommel en Peter van Sijp staken elk twee ringen raak en dat had zijn invloed op de dagprijs. Er werden dit jaar drie edities van het ringsteken gehouden, dat was in Den Burg, Den Hoorn en De Koog. De wedstrijden waren georganiseerd door menvereniging Tussen Wad en Duin.

1) Statig rijden Ria Bakker en schoondochter Esther Bakker met hun aanspanning over de Brink in De Koog.

2) Het was de kunst voor de steeksters om de drie ringen langs het parcours om de stok te krijgen. Tineke Spigt, steekster op de aanspanning van Jaap Lap, liet zien hoe het moest.

3) De veertien aanspanningen reden drie keer met de vaste bemensing langs de ringen, daarna mochten toeristen de plaats van de steeksters innemen en het ook een keer proberen.

4) Willem Goënga en Marit Visser met de wisselbokaal van De Koog.

5) De veertien aanspanningen zagen er allemaal keurig verzorgd uit.

6) Titelverdedigers Danique Bakker en Jorien Witte moesten dit jaar genoegen nemen met de troostprijs.

7) Frans en dochter Emmy Bakker.

8) De deelnemers reden tegen de zon in, waardoor zonnebrillen tijdens het rijden en het steken zeer welkom waren.

9) En er was veel belangstelling voor het ringsteken. Er was een hoop publiek naar de Brink gekomen om het steken te zien en de deelnemers aan te moedigen.

Foto's:

Willem Sangers en Jeroen van Hattum

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding