Demonstratie van Tessa van Daalen tijdens een lezing van Hippisch Welzijn.
Demonstratie van Tessa van Daalen tijdens een lezing van Hippisch Welzijn. Foto: Jeroen van Hattum

Kennis delen tijdens Hippisch Welzijn

Op welke wijze krijg je een niet erg gewillig paard de trailer in, hoe ga je om met wormen bij een paard, hoe train je je paard fit en op welke manier ga je met hoefkwalen bij paarden om.

Zomaar een aantal zaken die zondag aan de orde kwamen tijdens de eerste editie van Hippisch Welzijn op de Eagles Ranch aan de Burgerdijk in Den Burg.

De boerderij was jarenlang het domein van het suucesvolle Summer Event, maar volgens Daniƫlle Kaczor van de Eagles Ranch begon dat organisatorisch teveel tijd in beslag te nemen, waardoor een nieuwe richting is ingeslagen.

Hippisch Welzijn bestond voor een belangrijk deel uit lezingen van Texelaars en mensen van de overkant, elk met kennis van paarden. Die kennis werd gedeeld tijdens de diverse workshop die verspreid over de dag bij de Eagles Ranch werden gehouden. Belangstellenden konden zich van te voren aanmelden en waar mogelijk nog op zondag zelf.

Buiten waren er ook activiteiten, maar het was allemaal kleinschaliger dan voorheen. Kinderen konden onder meer knutselen bij een paar kramen en er was een Food- and Funmarkt waar te eten en te drinken was. De organisatie bekijkt nu hoe Hippisch Welzijn zich verder kan ontwikkelen in de toekomst.