Brand in het duingebied aan de Rommelpot.
Brand in het duingebied aan de Rommelpot. Foto: Daan Voorhuis

Brand in duin Rommelpot na omvallen rookpot

Een omgevallen rookpot van een imker heeft vrijdagmiddag brand veroorzaakt in het duingebied langs de Rommelpot bij Den Hoorn. Een gebied van circa vierhonderd tot vijfhonderd vierkante meter werd door het vuur getroffen. De imker was zo alert meteen de brandweer te bellen en die was snel ter plekke om de brand te bestrijden.

De wind stond een gunstige kant uit, waardoor het vuur niet de kans kreeg de duinen in te trekken, maar in de richting van de Rommelpot werd geblazen. De brandweer had het vuur snel onder controle en bluste met water om de warmte uit de grond te krijgen. In de avond viel er ook nog wat regen op.

Volgens woordvoerder Erik van der Spek van Staatsbosbeheer viel de schade aan de natuur mee. Er zaten geen broedvogels en het groen zal zich naar verwachting snel herstellen.

Voor de imker en de bijen was het incident minder prettig. De bijen kwamen er minder goed vanaf en een deel van de bijen werd op een gegeven moment agressief waardoor omstanders naar achteren moesten worden gedirigeerd. Dat was niet voor niets: bij de brandweer werden mensen gestoken door de bijen.