Afbeelding
Foto:

Piet van der Vis uitgeroepen tot erelid jeu de boulesclub Strend

Jeu de boulesclub Strend bestond zondag 6 augustus 25 jaar. Doordat deze datum op een zondag viel werd dit jubileum op zaterdag 5 augustus gevierd.

Op het terrein van Hennie Amsing aan de Spangerweg werd een feestelijk jubileum gevierd. Begonnen werd met een spelletje jeu de boule op het grasveld. Dat is nog best lastig, want de boules springen alle kanten op. Maar het plezier was er nie niet minder om. Na het spelletje werd er koffie gedronken. Daarna werd er nog een spelletje jeu de boules gespeeld.

Aansluitend schetste de voorzitter een terugblik, over 25 jaar wel en wee bij de club. Er zijn op dit moment nog zes leden die lid zijn vanaf de oprichting.

Na dit verhaal werd het woord gericht tot Piet van der Vis. Doordat het gezichtsvermogen van Piet dusdanig is verslechterd moest hij tot zijn verdriet afscheid van de club nemen. Hij was door het bestuur met zijn vrouw uitgenodigd om dit jubileum bij te wonen. Datzelfde bestuur vond het een eer hem erelid van de club te maken. De reden was dat hij zijn inzet en verdiensten voor de jeu de boulesclub altijd hoog in zijn vaandel had staan. Hij heeft gedurende vele jaren de nodige tijd en energie gestoken in het onderhoud van de jeu de boules baan. En daarvoor paste de grote erkentelijkheid en dankbaarheid van het bestuur en de leden.

Hierna kon worden begonnen aan een lopend buffet dat door de leden in dank werd aanvaard. Om ongeveer half acht keerden de leden voldaan naar huis.