Acrobatiek in het centrum van Den Burg tijdens de Horizontoer
Acrobatiek in het centrum van Den Burg tijdens de Horizontoer Foto: Jeroen van Hattum

Acrobatiek tijdens Horizontoer

Veiligheid kun je natuurlijk nooit serieus genoeg nemen, dus daar moet je aan alle kanten op voorbereid zijn.

En zo neemt 'veiligheidsexpert Van der Plicht' zaterdag tijdens de kindervoorstelling HUIS in Den Burg even wat 'veiligheidsscenario's' door met kinderen. Vluchthouding aannemen, wegrennen en uiteraard heel hard wegrennen. Het gaat op een leuke en speelse manier en de kinderen doen er graag aan mee.

De kindervoorstelling was één van diverse voorstellingen die zaterdag en zondag in het kader van de Horizontoer in Den Burg en Oudeschild werden opgevoerd. Het varend gezelschap trok voor de 29ste keer langs de Waddeneilanden en Texel was afgelopen weekend als eerste Waddeneiland aan de beurt. Overdag werden op straat diverse optredens verzorgd, zaterdagavond waren er optredens in de Slock, de 12 Balcken, de Zwaan en Mans in Den Burg en in het Havenhotel en De Compagnie in Oudeschild.

Een van de opmerkelijkste acts was de acrobatiek van Ayla Moes en Thomas Mörtl op het grasveld pal achter de Pofferglop in Den Burg. De twee moesten een behoorlijke uithoudingsvermogen hebben, want het kostte kracht om elkaar de lucht in te helpen.

De aanwezigheid van de Horizontoer leidde verder tot een gezellige sfeer en er was op de Groeneplaats, de Stenenplaats en bij de bioscoop geregeld buiten op straat muziek en zang te horen.