Woontij in gesprek over woningen

Woontij is voor de bouw van honderd betaalbare sociale huurwoningen in Den Burg in gesprek met vier producenten van flexibele kleine en duurzame woningen.

Woontij werkt met de gemeente aan de realisatie van de nieuwe woonbuurt in Den Burg Oost. Er komen 140 woningen, waarvan 100 betaalbare sociale huurwoningen in opdracht van Woontij en 40 vrije sectorwoningen (koop en huur) in opdracht van de gemeente. Van de 100 van Woontij worden tweemaal 10 woningen gebouwd voor 'geborgen wonen'. Dit betreft kleinschalige woonzorg-projecten voor mensen waarvoor wonen in een veilige en beschermde woonomgeving met eventuele begeleiding gewenst is. Zes belangstellende organisaties presenteerden in mei hun plannen. Een jury van zes leden, afkomstig van diverse (maatschappelijke) organisaties heeft deze beoordeeld. Twee winnende organisaties zijn uitgenodigd om hun plannen te realiseren in Den Burg Oost. Dat zijn Het huis van tante Jans en Novalishoeve. Op 5 juli werd de samenwerking tussen Woontij en het Huis van tante Jans en Novalishoeve bekrachtigd door ondertekening van een intentieovereenkomst. In september komt meer duidelijkheid over de te bouwen type woningen en indeling van de aantallen op het bouwterrein.

Woontij heeft in 2016 een enquête gehouden onder woningzoekenden. Via deze enquête hebben zich 130 woningzoekenden aangemeld om mee te gaan praten over dit project. Het is het streven dat deze woningzoekenden in september worden uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst.