Afbeelding
Foto:

Fons Griffioen blikt vooruit op de optredens in augustus in de Worsteltent.

British Invasion Music
Op zondag 6 aug. heeft het verkeer dat van links komt voorrang op de hoek Rozendijk Smitsweg. We wanen ons die middag in Engeland. The Boots trakteren ons op een jaren '60-gevoel, dat niet alleen pal stond voor vrijheid en eigen keuzes, maar ook volop de gemoederen bezig hield met de muzikale discussie: wie er nou beter waren, The Beatles of The Rolling Stones? Uiteindelijk beschikken The Stones over de langste adem, waar een gezond leven al niet toe kan leiden! The Boots spelen nummers van Beatles, Stones, Kinks en nog andere bands uit die tijd. Get back to where we once belonged!

Say cheese
Uit Alkmaar komen vanmiddag The Blouzz, die op zondag 13 augustus spelen. Kasie voor het gehoor zeggen ze daar. Eric Clapton, Gary Moore, Fleetwood Mac, Amy Winehouse, Billy Holiday: bekende namen uit de popgeschiedenis. The Blouzz geeft een eigen interpretatie aan de gemaakte hits die we kennen. De nummers worden met een Blouzz-drive vertolkt en van dampende en swingende componenten voorzien. The beide Blouzz zangeressen Erna en Els, zorgen voor de vocale power in dit muzikale geweld, aanvang 14.00 uur.

Rotterdamse blues
Op 20 augustus vaart het beste wat Nederland op blues gebied te bieden heeft het eiland binnen. St. Louis Slim opgericht in 2007 en behorend bij de top 10 meest geboekte bluesbands van ons land gaat ons allen plezieren met een super muziekshow. Voor de derde keer op Texel in de Worsteltent en in oktober zelfs op op het mainstage van Texel Blues. Met beproefde Chicago Blues, (bijv. Muddy Waters, John Lee Hooker, Koko Taylor, BIg Mama Thornton etc.) en ook wordt uitgeweken naar aanverwante stijlen. Maar de nadruk ligt op eigen werk. Diverse CD's zijn al uitgebracht. Onlangs een 4e CD alweer "Empty Places".

Harlem Honkies
Klinkt als 'n bende uit de getto. Niets is minder waar. Uit de keurige stad Haarlem verzorgt coverband de Harlem Honkies op 27 augustus een oneindig breed top-40 repertoire, met oude en nieuwe nummers. Bijzonder vanwege de geweldige variatie die zij ten toon spreiden en de manier waarop zij nummers muzikaal omlijsten en uitvoeren. Om de nieuwsgierigheid vast te prikkelen, wat te denken van; Lionell Ritchie, Lenny Kravitz, Robbie Williams, The Commodores, Beegees, Justin Timberlane, Prince, James Taylor, Stevie Wonder, Blackstreet, Bill Withers, Ed Sheeran, Al Green, Marvin Gay, John Mayer.

Wilmaaaaaaaaaaa!!!!
Nee, meneer Flintstone, uit het stenentijdperk komt deze band niet. Over de Wilma's kunnen we wel zeggen dat deze Amsterdamse band uit een hechte vriendenclub van doorgewinterde muzikanten bestaat, afkomstig uit diverse bands als; Naturals, Bazjanka Orkestra, en de Amsterdamse Straatband en Rootsclub. Op hun eigen manier brengen ze Honky- Tonk, Bluegrass,en Folk op het podium tot leven van o.a. Bob Dylan, Johnny Cash, Carter Family en Amerikaanse Roots uit de jaren 30.