Afbeelding
Foto:

Landbouwdag breed scala aan activiteiten

De Texelse landbouw presenteerde zich donderdag in de breedste zin van het woord. Op de 33ste Landbouwdag een zeer gevarieerd scala aan activiteiten. Van de koeienkeuring tot schapenwol en van een melkrobot tot gefrituurde chips van Texelse aardappelen. Het weer kon niet beter, 's morgens wat bewolkt, later ook zon en vooral geen regen. De Landbouwdag trok veel publiek, verspreid over het tentoonstellingsterrein waren duizenden mensen op de been.

1. Rosa Roedema leidt Pietje 93 door de ring tijdens de koeienkeuring. De koe van Fa. Werner en Arno Kuip werd reservekampioen.

2. Mechanisatiebedrijven showden hun modernste machines. De jeugd ontdekte deze trekker als speelobject.

3. Tijdens de demonstratie "Van gras tot zuivel", het thema van deze Landbouwdag, reed onder meer deze mestinjecteur door de ring. Tijdens dit onderdeel passeerden machines uit het verleden de revue, maar ook hypermodern materieel. Terwijl de machines door de ring gingen, werd het publiek bijgepraat over de werkzaamheden in de melkveehouderij.

4. Hoeveel weegt deze Texelse boerenkaas en hoeveel melk is er voor gebruikt? Jan Hin doet in de stand van Flynth een gooi naar het juiste antwoord.

5. Frans Keurentjes (midden), bestuursvoorzitter van Koninklijke Friesland Campina, hijst samen met Cor de Lugt en Ewout van der Star de vlag ter opening van de Landbouwdag.

6. Opa en kleinkind reden op deze ouwe trekker mee in de karavaan van landbouwvoertuigen.

7. Veilingmeester Arjan Bossen in actie tijdens de schapenveiling, waarop twaalf Texelse topdieren onder de hamer kwamen.

8. Spectaculaire beelden in de ring tijdens het Concours Hippique.

9. Voor het eerst in de historie van de Landbouwdag was een melkrobot te zien.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding