Rob Vriezema en Willem Otten.
Rob Vriezema en Willem Otten. Foto: Job Schepers

Rob Vriezema en Willem Otten bundelen de krachten

"Waarom zou je elkaar in de weg gaan zitten als je de krachten ook kunt bundelen?" Met die vraag geeft Rob Vriezema van Printservice Texel antwoord op de vraag waarom hij en Willem Otten van Printex besloten hebben om samen te gaan werken.

Beide bedrijven zijn een begrip binnen hun vakgebied. Willem Otten opereerde altijd vanuit Oudeschild en is een specialist wanneer het aankomt op bedrukt textiel op wat voor manier dan ook. Rob Vriezema is al jaren actief vanaf de Nollekoog in De Koog en bestickerde menig bedrijfswagen, maar doet veel meer dan dat. "Van stickers tot vlaggen en bedrijfsbelettering, er is eigenlijk geen klus die we niet aankunnen, helemaal nu niet", vertelt Vriezema. Met de samensmelting van de twee bedrijven zijn ze direct de grootste speler op Texel als het om deze bedrijfstak gaat. "Bovendien gebeurt alles op Texel. We hoeven niets uit te besteden aan overkantse partijen en dat is voor ons belangrijk", legt Otten uit.

Het bedrijf gaat nu in zijn geheel verder onder de naam Printservice Texel en de heren hebben hun bedrijf gevestigd aan de locatie Nollekoog. "Het is handig om alle kennis nu onder één dak te hebben. Als mensen vragen hebben over textiel, bijvoorbeeld gedrukte shirts, roep ik Willem erbij. Die is immers de specialist. Andersom roept hij mij weer wanneer het gaat om het volledig bestickeren van auto's", vult Vriezema aan. Het werk van Vriezema is veel te zien wanneer je over het eiland rijdt. Overal zie je klussen van Printservice Texel en ook op de autocross komt de bedrijfsnaam veelvuldig voorbij. "Maar het moet niet alleen over die autocross gaan, ik vind het gewoon leuk om die jongens te sponsoren."

De twee lijken elkaar al aardig gevonden te hebben. "We zijn totaal verschillend, maar kunnen het goed vinden. We vullen elkaar aan en bovendien zet het je weer op scherp. Zo'n samenwerking geeft frisse ideeën. De mogelijkheden zijn toegenomen en dat is mooi. Want klanten willen steeds meer. Of het nou gaat om fotobehang van een complete kamer, bedrukte overalls of gevelmateriaal, bijna alles is mogelijk. Bij wijze van spreken zouden we zo de vuurtoren een nieuwe look kunnen geven. Ook die klus is niet te groot. We halen veel plezier uit het werk en kunnen zo sneller schakelen", besluit Vriezema.

Printservice Texel is telefonisch te bereiken via 06 1071 1115.