De Rommelkapel maakt muziek op de zomermarkt in Oosterend.
De Rommelkapel maakt muziek op de zomermarkt in Oosterend. Foto: Gerard Timmerman

Wout dirigeert Strender Rommelkapel

Geen zomermarkt in Oosterend zonder de Rommelkapel van Excelsior.

Al zolang Carla Veeger bij Excelsior blaast, inmiddels 23 jaar, maakt het gezelschap muziek op de markt, voorheen de Rommelmarkt, vandaar de naam. Ook zaterdag zijn de muzikanten van de partij en spelen dan vrolijke muziek. Duitse schlagers, nummers van Elvis, Het Land van Maas en Waal en zeker Dromen zijn Bedrog van Marco Borsato mag niet ontbreken. Die móeten ze spelen van hun grootste fan Wout Legierse. Wout is niet alleen bewonderaar, maar ook dirigent. Met niet mis te verstane handgebaren dirigeert hij het orkest. Zo gaat het er deze zaterdag vrolijk aan toe in het straatje bij de oude Maartenskerk. Met aan het eind van elk seizoen voor Excelsior, en ook voor andere verenigingen uit het dorp, een mooi bedrag van de organisatie. En daar zijn de muzikanten maar wat blij mee.

Maar, misschien nog wel belangrijker: het is gewoon leuk om lekker buiten op straat ontspannen leuke muziek te maken. En ondanks dat het vakantie is en ook muzikanten er wel eens op uit trekken, zat er een flink koppel te spelen.

Zo zijn op deze markt veel vrijwilligers in touw om er wat moois van te maken en wat voor hun vereniging of stichting te betekenen. Zoals verderop de schilderijenverkoop ten bate van de Peperhof.