Danique Bakker met steekster Jorien Witte.
Danique Bakker met steekster Jorien Witte. Foto: Ed Timmer

Ringsteekseizoen begonnen

De eerste ringsteekwedstrijd is donderdag gereden in Den Hoorn met elf deelnemers. Het weer hield het nog even spannend, maar met één buitje viel het gelukkig mee.

De rijders hadden er weer zin in en ook de toeschouwers waren enthousiast. De meest mooie combinaties kwamen langs met mooie kleurige strikken en keurig gepoetste paarden. De prominenten hadden zich ook opgedofd en gingen enthousiast met de sabel aan de gang. De door de prominenten gestoken ringen telden mee voor de dagprijs.

De dagprijs ging naar Danique Bakker met steekster Jorien Witte. Deze combinatie moet dit jaar hun Ringsteektitel verdedigen en dat ging de eerste wedstrijd dus niet onverdienstelijk. Hans Boom met Daniëlle Snowden mochten de tweede prijs in ontvangst nemen. Als derde is geëindigd Marga Zandstra met haar steekster Bianca de Feijter.


Daarnaast waren er nog een aantal extra prijzen te verdelen. Willemijn Boon met haar zusje Carline Boon hebben de aanmoedigingsprijs in ontvangst genomen. Petruska Timmer met haar dochter Dorinde Timmer gingen naar huis met de prijs voor de snelste aanspanning.
De tweede wedstrijd zal worden verreden op woensdag 26 juli in Den Burg om 19.00 uur op de Groeneplaats. Ook hier zal een prominentenronde worden verreden. Dit keer zijn de lokale media vertegenwoordigd met onder meer journalisten Anja Roubos, Eva Groot, Gerard Timmerman en Job Schepers.