Marijke en Herbert
Marijke en Herbert Foto:

Spanning bij

golfwedstrijden

Marijke de Beer-Dogger en Herbert de Geer zijn de winnaars geworden van het Texels kampioenschap Strokeplay op de banen van golfclub De Texelse.

De spanning zat er goed in. Bij de dames ging de strijd tussen Marijke de Beer (93) en Els de Ridder (93). Bij de mannen is het ook zoeken naar hoogtepunten. De Eagle van Yoni Houwing op hole 15 is er zo een. De moeilijkste hole van de baan en pas sinds een blauwe maandag golfer, dat is knap. Herbert de Geer (80) kan nog een beetje aanhaken bij Jordy Schuijl (73), maar de rest laat het liggen. Kevin van Zuilekom nog het dichtst bij op 87. Zondag werd het toernooi al na een uur onderbroken in verband met het onweer. Maar er kon snel weer verder gespeeld worden. Lot van Schelt was zaterdag niet op haar best, maar nam zondag revanche. De Ridder kon het niet bijbenen, en ook De Beer had het zwaar. De voorsprong van dag één verdween als sneeuw voor de zon. Er moest een play-off aan te pas komen om te bepalen wie kampioen werd. Hierin bleek De Beer toch de sterkste.

De mannen maakten het nog veel gekker. Jordy Schuijl, topfavoriet, zeker na de jaloersmakende 73 op zaterdag, leek perfect op koers. In de flight met Kevin en Herbert sloop langzaam het vertrouwen bij Schuijl er uit, terwijl De Geer steeds meer rechtop ging lopen. Die voelde met zijn ervaring dat de race nog helemaal niet gelopen was. Hij werd steeds meer ontspannen en gebruikte zijn ervaring om verstandige keuzes te maken. Hij verraste zichzelf met een birdie op 14. Het was de opmaat naar een perfecte tweede negen, en met slechts drie slagen teveel op de eerste helft leverde hij tussen het onweer en een stortbui een knappe 75 af. Bij Schuijl kwam de vorm niet meer terug en dan zit meestal alles tegen.

Herbert de Geer laat het in 2017 weer zien met twee goede dagen mooi golf: Strokeplay Kampioen 2017. Floris-Jan Zwaag liep net als Maurice Frantzen een nette 83 op zondag en wordt daarmee ondanks een zwakke eerste dag toch nog derde.

Afbeelding