Afbeelding
Foto:

Beeldverslag van Speedweekend MAB

1. Veel publiek op de been tijdens het Speedweekend. Afkomstig uit het hele land, op de dijk zijn allerlei dialecten te horen.

2. Junior Jack Otten (17) geeft zijn vrienden in de pits tekst en uitleg over zijn crosswagen. Zijn droom is rijden in een stockcar.

3. Beeld van de Stockar Formule 1. Voor aanvang van de finale gaan de motoren even uit voor een "kippenvelmomentje". Maar zodra "Gentlemen start your engines" klinkt, zetten ronkende motoren de arena in vuur en vlam.

4. Junior Mischa Hoogerheide rijdt rond met een open motorkap en heeft weinig zicht.

5. Ererit van de winnaars van de Formule 1, met links tussen de crossmissen de beste Engelse coureur Paul Harrison.

6. De finishvlag valt voor de Vrije Standaardklasse.

7. "Meneer Bakker, muziek". Zo klinkt het al tientallen jaren. Ronald Bakker, Bertus Visser en hun collega's van Bakker Geluidstechniek uit Den Helder verzorgen dit jaar precies vijftig jaar het geluid bij de autocross. Tijdens elke race plaatsen ze rond het circuit zo'n veertig geluidsboxen, om te zorgen dat iedereen de gebroeders Marco en Robin van Sambeek en hun voorgangers boven het crossgeweld uitkomen. Ronald: "In het verleden deden we ook het geluid bij Oosterend Present, het Concours Hippique, de Ronde om Texel, de Lions Veiling, de Vliegshow en tal van andere evenementen op het eiland. Nu er op Texel ook zelf geluidsbedrijven actief zijn, doen we hier alleen de autocross nog."

8. De gebroeders Pascal en Jeroen Spigt te midden van een legioen Engelse coureurs, monteurs en aanhang in de pits. De gebroeders ontvingen hun Engelse vrienden gastvrij op De Grie. Op de foto ontbreken wereldkampioen Craig Finnikin en Danny Wainman, die verderop koortsachtig bezig zijn hun stockcars te prepareren voor de finale.

9. Veiligheid boven alles, voor het eerst zagen de toeschouwers op de dijk de cross van achter een hekwerk van gaas.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding