Juf Corine Rikkenberg verruilt de schoolklas voor de koeienstal.
Juf Corine Rikkenberg verruilt de schoolklas voor de koeienstal. Foto: Durperhonk

Interview met Corine Rikkenberg Durperhonk: van juf naar boerin

Juf Corine van Durperhonk, de Cocksdorp gaat stoppen. Ze wordt boerin op een melkveehouderij met haar broer en vader. Aan de Schorrenweg in de polder 't Noorden.

Juf Corine stopt met haar werk als juf omdat ze meer vrijheid wil en ze van kinds af aan van koeien houdt. Ze is al elf jaar juf waarvan negen jaar op de Thijseschool en twee jaar op Durperhonk. Ze gaat het knutselen met de kinderen het meest missen, omdat het altijd gezellig en leuk is. Ze gaat de vergaderingen het minst missen, omdat ze dan niet na schooltijd nog hoeft te blijven om te vergaderen.

Een nieuwe begin als boerin vindt ze niet spannend want ze melkt al jaren de koeien. Als kind deed ze al veel taakjes op de boerderij dus het is niet nieuw voor haar. Ze gaat met haar vader en broer Evert op de boerderij werken. Haar taken op de boerderij zijn vooral melken, af en toe insemineren en schoonmaak werkjes. Daarbij houdt ze haar camping bij en verzorgt ze het jongvee op haar erf. Ze heeft ook nog een naaiwinkel dat doet ze ook heel erg graag. Juf Corine hoopt dat ze voldoende tijd overhoudt voor de naaiwinkel. Ze vindt het belangrijk dat de dieren op de boerderij goed verzorgd worden en gezond blijven, omdat de dieren veel voor haar betekenen en de dieren belangrijk zijn voor de boerderij.

Ze heeft een man Henk, een zoon, Max van vier en een dochter, Olga van zes. Daarnaast hebben ze een hond, Herman, de kat Lies, de pony Bobby, het varken Boor, de stier Lou , haar geitje Nel en een paar kippen. Wij vinden het erg leuk dat de kinderen uit haar klas altijd bij haar op de boerderij kunnen langskomen.

Juf Corine speelt heel graag in haar band op de elektrische gitaar. Wij vinden het stoer dat onze juf boerin wordt en wensen haar veel succes en plezier met haar nieuwe baan.

Tekst en foto: Liam Boon en Maarten Hoedjes