Afbeelding
Foto:

Wat ik zeggen wou

Ceres

De gemeenteraad beslist volgende week of er een onderzoek komt naar de afsluiting van het strandje bij Ceres. Texels Belang wil de Wadden-Rekenkamercommissie laten onderzoeken hoe het proces van besluitvorming zó is gelopen dat niemand (?) in de gaten had dat het gebied zou worden afgesloten. Zoals het er nu naar uitziet zal dat voorstel worden verworpen. Volgens mij hebben de indieners hun voorstel onvolledig onderbouwd, gebruiken ze tegenstrijdige argumenten, en beroepen ze zich op een onvolledige (en daarmee: onjuiste) interpretatie van moties en raadsbesluiten.

Daarmee maakt Texels Belang het de andere fracties wel heel erg makkelijk om het onderzoeksvoorstel af te wijzen.

Volgens mij is het voor de gemeenteraad wel degelijk leerzaam te onderzoeken hoe het zo is gekomen, maar dan niet zozeer de vraag of wethouders of ambtenaren 'hebben zitten slapen', maar of de raadsleden zélf (in het Ceres-geval) hebben zitten slapen, en hoe de raadsfracties (in het algemeen) meer zeggenschap kunnen krijgen over grote, moeilijke, bovengemeentelijke projecten en beleidsterreinen. Want nog steeds is niet duidelijk hoe herhaling kan worden voorkomen.

Zo begint een ingezonden brief van Iede de Vries, de volledige brief staat op www.texelsecourant.nl.

Geslaagd

David van Mil is aan het ROC Kop van Noord-Holland in Schagen geslaagd voor de opleiding ICT niveau 4. Hij is op zoek naar een baan in zijn werkgebied.