Amazones Imme Schraag, Fien Schraag en Maaike Rentenaar.
Amazones Imme Schraag, Fien Schraag en Maaike Rentenaar. Foto: Maren Kuijper

Drie Texelse amazones

Kringkampioen in Oudesluis

Texels succes in de dressuur- en springklasse op de Kringkampioenschappen Noord-Holland Noord dit weekend in Oudesluis. Bij de ponyruiters werden zaterdag drie amazones kampioen.

Mayke Rentenaar kwam met haar c-pony in actie in de klasse B springen. Het eerste parcours reed zij foutloos de ronde, beloond met 71 stijlpunten. In het tweede parcours viel er één balk. Voor beide parcoursen mocht Rentenaar de eerste prijs in ontvangst nemen en verdiende hiermee de kampioenstitel. In de dressuur waren de zusjes Schraag in goede vorm. De jongste van het stel, Fien Schraag, kwam uit in de klasse B met haar a-pony. In twee proeven pakte zij tweemaal een eerste prijs met 186,5 en 210 punten. Ruim voldoende voor het kampioenslint. Zus Imme schreef de kampioenstitel op haar naam door tweemaal een winnende score te behalen in de klasse Z1 in de categorie C-pony's. In twee sterke proeven scoorde zij 214 en 230 punten. Mery Lou Moormann was goed op dreef in de klasse L1 D/E-pony's. Zij wist naar een derde en vierde plaats te rijden met 184,5 en 196 punten. Luna Martin Hildalgo was bij het springen en de dressuur goed op dreef. In de klasse B dressuur categorie D-pony's werd zij tweede met liefst 200 punten. In het B springen pakte zij ook de tweede prijs. Noor Witte legde beslag op de tweede plaats in de M1 dressuur categorie D/E-pony's met 202 punten.

Zondag bij de paarden bracht de ervaren amazone Priscilla Noorlander haar paard Gentlemen uit in de klasse Z1. In de eerste proef behaalde zij 221,5 punten en een mooie tweede plaats. In de tweede proef beloonde de jury haar proef met 214,5 punten en een vierde prijs. Marloes Bastiaanse reed met het paard van Leonie van Schaik mee in de klasse L1. In de eerste proef behaalde zij een vijfde plaats met 185,5 punten. In de tweede proef deed ze er een schepje bovenop met 198 punten en een knappe tweede plaats. Bij het springen werd Bente Jalving derde in het eerste parcours in klasse L.