De winnaars van het jeugdkampioenschap tennis bij Deuce.
De winnaars van het jeugdkampioenschap tennis bij Deuce. Foto: Erik Grootes

Service 149 km/uur

In het tennispark van Tennisvereniging Deuce werd zaterdag onder grote publieke belangstelling de halve en finales van de Texelse jeugdkampioenschappen gespeeld. Meinte van Lingen sloeg de snelste service van de dag met maar liefst 149 km per uur.

Bij de jongste jeugd t/m 9 in categorie rood speelden Jelte Veeger en Sharomy Seegers een spannende finale die nipt met 9 – 7 door Jelte gewonnen werd. In de categorie oranje 8 t/m 10 was het Boy van Brakel die Niek Spek uiteindelijk met 8 – 6 wist te verslaan. Bij de enkelspel categorie in groen 10 t/m 12 wist Gijs Kuip de eerste set makkelijk te winnen met 4 -0 tegen Luuk Mantje, maar in de tweede set wist Luuk het Gijs moeilijk te maken door er een tiebreak uit te slepen Gijs won deze tiebreak en zo de wedstrijd met 4-0 5-4. Bij de dubbel in groen speelde wederom het Texelse talent Gijs Kuip de finale, nu samen met Esther Bakker tegen Daniel Eelman en Luc van Noorden. Esther en Gijs wisten deze finale met 4 – 2 en 4 -1 te winnen. Tijn Zeeman maakte de afgelopen drie weken al behoorlijk indruk tijdens zijn wedstrijden, Tijn speelde de finale jongens enkel t/m 14 tegen Jort van Gils en won deze met 6 – 0 en 6 – 2.

De jongens finale t/m 17 was een echte billenknijper, na 3 uur tennis wist Viggo van de Kooi de wedstrijd tegen Thomas Avila Lutke Schipholt naar zich toe te trekken. Na 6 – 4 in de eerste en 1 – 6 in de tweede set voor Thomas moest de Tiebreak in de derde de beslissing brengen. Viggo trok deze met 9 – 7 naar zich toe. In de mixed finale t/m 17 kwamen Tessa Maat en Max Tuntelder na winst in de 1e set op Match point in de tweede set tegen Luna Dral en Meinte van Lingen. Luna en Meinte wisten de partij om te buigen en wonnen de 2e set met 7 – 5 en uiteindelijk ook de 3e set met 6 – 0. De aanmoedigingsprijs ging naar Bram van Groningen. Bram, die super zware wedstrijden moest spelen, wist door zijn positieve instelling van elke wedstrijd een feestje te maken. Naast de wedstrijden hadden De Sportshop voor Jou en Tennisschool Joy tal van activiteiten georganiseerd. Zo haalde Meinte van Lingen bij de snelheidsmeter de snelste service van de dag met maar liefst 149 km per uur. Komend weekend mogen de senioren hun kunsten laten zien, dan start het Texeltoernooi.

Uitslagen:

Categorie rood

1e Jelte Veeger

2e Sharomy Seegers

Categorie oranje

1e Boy van Brakel

2e Niek Spek

Categorie Groen

1e Gijs Kuip

2e Luuk Mantje

Categorei groen dubbel

1e Esther Bakker met Gijs Kuip

2e Daniel Eelamn en Luc van Noorden

Jongens t/m 14

1e Tijn Zeeman

2e Jort van Gils

Jongesn t/m 17

1e Viggo v.d. Kooi

2e Thomas Avital Lutke Schipholt

Mixed t/m 17

1e Luna Dral en Meinte van Lingen

2e Tessa Maat en Max Tuntelder