Een gezellige en ontspannen sfeer bij SunBeats.
Een gezellige en ontspannen sfeer bij SunBeats. Foto: Jeroen van Hattum

SunBeats zonder geluidsoverlast

Een gezellige en ontspannen sfeer, dance-muziek die over het strand rolde en prachtig weer.

Het maakte de veertiende editie van SunBeats bij Paal 17 zaterdagavond tot een gezellig evenement. Diverse bekende namen uit de dancewereld zorgden de hele avond voor de muziek. Onder hen onder andere DJ Rose, Gio Goose en Spexjam (Joram van der Spek uit De Koog).

De organisatie had ook Circus Ibiza (Ronald Molendijk en RTL-directeur Erland Galjaard) in huis. Wendy van Dijk, partner van Galjaard, was daardoor eveneens op SunBeats aanwezig. TV-kok Herman den Blijker, Ronald Molendijk en Gian Battista Marci, zoon van Rossano Marci en Christien Groen uit Den Burg, waren zondag de mensen die in actie kwamen tijdens SunLounge, de voortzetting van SunBeats.

Er was geen geluidsoverlast. De gemeente had, naar aanleiding van de klachten vorig jaar, in de vergunning nadere eisen voor de maximale geluidsnormen opgenomen en dat pakte goed uit. De organisatie was verplicht continu te meten of de muziek niet boven die normen uitkwam. en toezichthouders van de gemeente en de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) verrichtten op meerdere locaties geluidmetingen. Alles bleef binnen de normen. De organisatie van SunBeats dacht zelf ook na over de vraag hoe overlast te voorkomen. Dat leidde tot een andere opstelling van de geluidsboxen op het podium (die werden omlaag gericht) en meerdere aanvullende kleinere boxen.