Texelse stellen aan het woord in Vrouw.
Texelse stellen aan het woord in Vrouw.

Texelse stellen aan het woord in Vrouw: voor de liefde naar Texel

Ze verhuisden alle drie voor de liefde naar Texel en dat bevalt ze goed.

Eva Nicolai, Ellen van der Linde - Bot en Rianne van Heerewaarden vertellen in het magazine Vrouw van de Telegraaf van afgelopen zaterdag hoe ze een Texelaar tegen het lijf liepen en vervolgens de oversteek maakten om voor de liefde op het eiland te komen wonen.

Eva ontmoette haar partner (boswachter Glenn van Ginkel) tijdens een excursie toen ze een paar dagen voor vakantie op Texel was. Inmiddels hebben ze een zoon. Ze vertelt in het magazine dat ze het heerlijk vindt om het op het eiland te wonen. "De sociale controle is groot, op straat spreekt iedereen elkaar aan."

Ellen van der Linde, getrouwd met Martijn van der Linde (bank en fietsenverhuur) woonde onder meer in Sevilla en New York voordat ze met Martijn een relatie kreeg. In het begin had ze niets van zichzelf op het eiland. "Gelukkig kwam ik dankzij mijn schoonfamilie in een warm bad terecht." De twee hebben inmiddels een dochter en de familie van Ellen is ook regelmatig op het eiland, al blijft de afstand wel een ding. "Als er iets gebeurt, ben ik er niet zomaar. Je moet altijd rekening houden met de boot."

Rianne van Heerewaarden en schapenboer Jan Blom leerden elkaar kennen via het TV-programma Boer zoekt Vrouw. "Ik keek naar een uitzending en zag me toch een leuke Texelse schapenboer voorbij komen..." Na een half jaar trok ze bij Jan in. "De vastewal mis ik helemaal niet. Ik heb hier al heel wat vrienden gemaakt. Als ik met mijn paard over het strand galoppeer, prijs ik mezelf gelukkig dat ik hier woon. Binnenkort krijgen we een kindje, er is toch geen mooiere plek om op te groeien." Glenn, Martijn en Jan loven in het magazine de inspanningen van hun partners om hun weg op Texel te vinden.