Vakantie gered na uitzetten van ventilator op dak supermarkt

Het was even flink balen voor de familie Scholtes-Eenens uit Landgraaf toen ze laatst een vakantiehuisje op de Gortersmient betrokken.

Een gewenst vrijstaande huisje achterop het park aan de Grensweg was al vergeven, waardoor ze een ander huisje kregen. Probleem was dat dat huisje vrij dichtbij de Spar van Dennenoord ligt en daardoor ook bij de ventilator die daar op het dak staat. Volgens Betty Eenens een serieus probleem, omdat haar man als gevolg van Asperger gevoelig is voor geluiden. "Geluiden veroorzaken stresspijnen in zijn hoofd en in zijn lichaam."

Een ander huisje was niet mogelijk en de oordopjes die de parkbeheerder behulpzaam had aangedragen waren niet afdoende. De bedden werden al naar de benedenverdieping gesleept om bij de ventilator vandaan te zijn, maar dat was volgens Eenens niet de oplossing. Het lukte haar man niet te slapen en dat leek een voortijdig einde van de vakantie te worden.

Edoch, een bezoek aan de Spar leidde volgens een verheugde mevrouw Eenens tot een onverwachte ommekeer. "Mijn man wilde de boosdoener wel eens zien. Eenmaal aan de achterzijde van het pand kwam een ons bekende winkelbediende naar buiten en vroeg of zij ons kon helpen. De winkelbediende werd geraakt door zijn verhaal en vond dat wij vakantie hadden verdiend. Zij zette de ventilator van stand 3 naar stand 1 en vroeg of dit scheelde. Dit bleek een groot verschil te zijn. Toen zette zij de ventilator helemaal uit. Dit was natuurlijk een gigantische verbetering voor mijn man."

Onderzoek leerde dat het uitzetten van de ventilator geen schadelijke gevolgen had voor de koelinstallatie, waarna de supermarkt twee weken lang rekening hield met de buurman. Het leidde ertoe dat hij weer aan zijn nachtrust toekwam en dat de familie alsnog de vakantie op Texel kon vieren. Eenens: "Dit was van de Spar echt een warme douche voor ons."