Studs.
Studs. Foto: Worsteltent

Wie Kleine niet eert, is de Blues niet weert!

Op zondag 9 juli komt Bas Kleine, grootse daden verrichten met zijn Harmaniacs. Blues is niet alleen hun middel maar ook
hun doel om toehoorders in extase te brengen.
Bas Kleine; mondharmonicavirtuoos en tevens gezegend met een veelzijdige stem.
Harmaniacs; Roy van Oost (gitaar en nog meer van alles), Willem de Jongh (snaredrum/hihat), Jeroen van Niele (bass).
Daar waar Blues nog wel eens sombertjes kan klinken, is het spelen van opgewekte Blues het devies.
Dus pessimisten zijn deze middag niet uitgenodigd! De gevarieerdheid van spelen is divers, het ene moment
kan er weinig gebeuren, en na een paar accoorden 'slaat de vlam in de pan'.

Geen muggenzifterij

Ooit tijdens een optreden van de Tennessee Studs bij ons, kwam er een man uit het publiek gestapt, pakte een gitaar
en begon mee te spelen, het bleek een bekende van de band te zijn. Na afloop vertelde de Amsterdamse Abel de Lange dat hij graag met zijn band wilde komen spelen. Deze band speelt muziek uit de zuidelijke staten van Amerika vertelde hij mij met groot enthousiasme. Iets bijzonders ook.
Een mooi huwelijk werd gesloten, gevolgd door prachtige optredens. Om deze band: The Bayou Mosquitos die op 16 juli optreden, in een muzikaal hokje te plaatsen gaat niet lukken. Daarvoor is de muziekstijl; Cajun, Tex-mex, Zydeco teveel omvattend. Kortom een optreden om rijkelijk beloond te worden, bedacht door armen! Zydeco is ontstaan als samensmelting van traditionele Cajun muziek, met Afrikaans-Amerikaanse tradities welke ook de basis waren voor de R&B en de Blues. Zydeco muziek werd vaak gespeeld in het armste deel uit de zuidelijke streken.



Vintage optreden

The Alluring Ajettes, is geen alledaagse band. Ze hebben het vermogen om oude Jazz, Blues en Swing naar hun hand te zetten. De Zangeressen van de band Marit van Raalte, Marieke Erelman en Margriet Bruggemans zijn compromisloos en zingen nummers naar eigen dunk! Vele nummers uit de Jazz en de Blues worden vertimmerd, en omgebogen in een soepele muziek show.
Dat we het hebben over kwaliteit dames valt op te maken uit de uitnodiging die zij kregen om mee op te treden met de bekende A.J.Crole band in o.a. Paradiso en andere bekende muziektempels. Zondag 23 Juli te bewonderen. De dames zijn al bezet!

Jug Bros in het bos

Om in de Texelse Courant iets te schrijven over Jug Bros is hetzelfde als in de Donald Duck iets te zeggen over een rare eend in de bijt.
Hun nieuwe cd Tabasco is zeer goed ontvangen. Degenen die op Hemelvaart de presentatie gemist hebben in het Glazen Paleis, kunnen op herhaling in de
Worsteltuin. Hopen dat het weer net zo lekker wordt als toen die dag.... Kom meegenieten op 30 juli.