Nieuw zwembad De Krim dag lang geopend voor Texelaars

Het nieuwe zwembad van vakantiepark De Krim bij De Cocksdorp is woensdag een dag lang geopend voor Texelaars om kennis te maken met het bad.

Het zwembad, dat donderdagochtend 6 juli officieel in gebruik wordt genomen, is woensdag open van 10.00 tot 21.00 uur. De Krim had aanvankelijk alle basisscholen op het eiland uitgenodigd te komen zwemmen, maar daar zaten een paar logistieke en organisatorische haken en ogen aan. Het vakantiepark heeft er nu voor gekozen dat elke Texelaar op eigen gelegenheid naar de laatste testdag van het bad kan komen.

Volgens directeur Iwan Groothuis is het verstandig als belangstellenden in de loop van de dag komen. Het wordt vanaf 16:00 uur naar verwachting behoorlijk druk, dan zijn ook de leerlingen van de OSG in Den Burg uitgenodigd. Er kunnen maximaal vierhonderd mensen tegelijk in het nieuwe gebouw zijn. Na de officiƫle opening is het zwembad alleen toegankelijk voor gasten van De Krim, 't Hoogelandt en Hotel Molenbos die via De Krim het verblijf hebben geboekt. De verwachting is dat het bad meteen een publiekstrekker wordt.

Buiten de schoolvakanties is het nieuwe zwembad volgens De Krim ook toegankelijk voor daggasten. Er zijn dan - afhankelijk van de drukte - beperkt losse tickets beschikbaar. Op de site van De Krim is te zien wanneer dat het geval is. Daar kunnen losse tickets vervolgens online besteld worden. Er zijn geen kaarten te koop aan de receptie of bij het zwembad. Volgens Groothuis wordt er nog gewerkt aan abonnementen die van september tot april de mogelijkheid bieden om in het nieuwe zwembad te zwemmen.