Vlnr Tonny van Koppen, Elzelien Schenk en Marijke van de Kant (rechts) met de kaarten.
Vlnr Tonny van Koppen, Elzelien Schenk en Marijke van de Kant (rechts) met de kaarten. Foto: Piet Bakelaar

Bridgers Alert spelen in tuinen

Bridgeclub Alert uit Oosterend hield zaterdag voor de negende keer een bridgedrive in zes tuinen in het dorp.

Het werd een prachtige bridgemiddag. Rond kwart voor twee vertrokken 48 bridgers vanuit De Bijenkorf voor zes ronden van vier spellen. De tuinen zagen schitterend uit, de temperatuur was goed en het was droog. Er werd gespeeld bij Riet en Jan van der Vis, Frida en Dirk Trap, Jan en Gerda Bloem, Erna en Marco Drijver, Jaap en Elzelien Schenk en bij Janneke en Fup Boon.

Aan het begin van de avond kon wedstrijdleider Jan Bloem de prijswinnaars bekendmaken. Overall-winnaar werd het paar Annie Dogger en Lies de Chavonnes met een score van maar liefst 69,20 procent. Zij eindigden eveneens als eerste in de A-lijn.

Tweede werden Koos en Cobie Bremer met 66,21 procent. Jan Bloem speelde weer eens met zijn voormalige bridgepartner Frida Timmer (die naar elders verhuisd is). Zij waren het samen niet verleerd en eindigden als derde met bijna 61 procent.

In de B-lijn waren Marijke van de Kant en Tonny van Koppen superieur met bijna 63 procent. Als tweede eindige het gastpaar Arie en Lia van der Steen (57 procebt). Derde werden Laurien Bakker en Frida Trap met afgerond 55 procent.

De volledige uitslag is te vinden op de volgende website www.nbbclubsites.nl, clubnummer 4043 (Alert).