Samenwerking met Sportservice stopt

De samenwerking tussen de gemeente en Sportservice Noord-Holland stopt. Volgens een woordvoerder van de gemeente is het een financiële overweging. Wel wordt aangegeven dat bepaalde werkzaamheden voortgang krijgen. Hoe dat moet gebeuren wordt de komende maanden bekeken.

Sportservice Texel, vallend onder Sportservice Noord-Holland, is al sinds het begin van deze eeuw nauw betrokken bij verschillende evenementen. Sportservice Texel werd in 2002 in het leven geroepen om verenigingen te ondersteunen en sportmogelijkheden op het eiland in het algemeen te promoten. Sindsdien verzorgde Sportservice verschillende activiteiten zoals het Pannavoetbal voor Texelse basisschoolleerlingen dat traditioneel zijn climax vindt op de Groeneplaats. Ook de vakantiekaart, de jeugdsportpas, een jaarlijks uitje naar de ijsbaan en diverse subonderdelen van hardloopwedstrijden werden door Sportservice Texel verzorgd.

De voorlichter van de gemeente zegt hierover: "De gemeente Texel en Sportservice Noord Holland – waaronder Sportservice Texel valt - zijn in goed overleg tot de conclusie gekomen hun samenwerking vanaf 2018 niet langer voort te zetten. Wel worden de voor Texel waardevolle werkzaamheden, waaronder het ondersteunen van sportverenigingen en de werkzaamheden ten behoeve van zwembad Molenkoog, van Sportservice Texel ook na dit jaar voortgezet. In welke vorm deze taken in de nieuwe situatie worden georganiseerd wordt de komende maanden duidelijk." Connie Joling van Sportservice Texel heeft geen idee hoe de toekomst op dit gebied er nu uitziet. "Ik weet het ook pas. Ze willen wel blijven samenwerken, maar op wat voor manier weet ik niet. Daarvoor moet je bij de gemeente zijn", laat ze weten. "De reden zit hem met name in het feit dat de kosten van Sportservice de afgelopen jaren aanzienlijk zijn gestegen, waardoor de taken die de gemeente Texel aan Sportservice uitbesteedt niet meer structureel uitgevoerd kunnen worden binnen de beschikbare budgetten", legt de gemeente uit.