Bluesselect in Hotel Zeezicht op Vlieland.
Bluesselect in Hotel Zeezicht op Vlieland. Foto: Vlieblues

Bluesselect verrast "buren" op Vlieblues

Organisator Pieter Posthumus van de eerste editie van Vlieblues dit weekend was aangenaam verrast met het optreden van de Texelse band Bluesselect.

Posthumus: "Die mannen zijn duidelijk serieus met de blues bezig. Daar kan Texel trots op zijn." Medeorganisator Jan Postma, voorzitter van Bluesstichting Assen: "Deze mannen zouden zeker niet misstaan op onze Asser Bluesdagen eind januari. Zeer gedreven enthousiaste bluesmannen met een breed repertoire aan bluesstijlen. In de namiddag hadden Pieter, Marco (ook lid van de Bluesstichting) en ik tijd om op het terras van Hotel Zeezicht even te genieten van een biertje en de muziek van Bluesselect." Ze werden aangenaam verrast op het moment dat de band Brother Booze van Cuby and the Blizzards inzette. "Zo op het terras in het zonnetje met mijn biertje gingen mijn gedachten even terug naar mijn overleden vriend Harry Muskee. Dank mannen, ook ik en Pieter en Marco hebben ontzettend van het weekend genoten."

Het was voor de Texelse muzikanten even schrikken voor Hotel Zeezicht toen de flight-cases het terras opgerold werden. "Als volwaardige vijfkoppige bluesband sleep je toch behoorlijk wat apparatuur en instrumenten met je mee. Bovendien blijkt dan dat het geen achtergrondmuziekje is waarbij de gasten keuvelend een vorkje kunnen prikken. Na een fluisterzachte start en wat aanpassingen van de tijden waarop gespeeld werd, hebben de bezoekers en wij twee dagen volop genoten van deze allereerste editie van het Vlielandse Bluesfestival." Na vier zeereizen en 160 km rijden zijn de Texelaars weer thuis. "Moe maar voldaan, want wat is er voor een bluesband nou leuker dan optreden op een bluesfestival?"