Afbeelding
Foto: Molenkoog

Toegankelijkheid zwembad vergroot

Op advies van SIGT (Stichting Integratie Gehandicapten Texel) en in overleg ook met de gemeente, heeft de leiding van Molenkoog een aantal maatregelen doorgevoerd waardoor het zwembad goed toegankelijk is voor rolstoelen en scootmobielen.

Zo zijn onder andere de drempels bij de ingang en bij de kantine aangepast; zijn er voorzieningen in kleed- en doucheruimte aangebracht; zijn er automatisch werkende schuifdeuren naar het zwembad. Bovendien is er zowel bij het ondiepe als diepe bad een lift, waarmee gehandicapten gemakkelijk in en uit het water kunnen worden getild. Het bestuur van SIGT spreekt haar waardering uit voor de slagvaardige wijze, waarop de voorgestelde aanpassingen zijn doorgevoerd.

Het bestuurslid Dirk Westerlaken heeft aan Conny Joling van Molenkoog de sticker overhandigd, waarmee bij de ingang de toegankelijkheid voor gehandicapten kan worden aangegeven.

Er was meer heugelijk nieuws vanuit zwembad Molenkoog. De 6-jarige Elin Witte uit Den Burg was zaterdagochtend de 20.000ste bezoeker van dit jaar. Dat is een week eerder dan een jaar geleden. Elin was zowel maandag als donderdag haar zwemles misgelopen, waardoor ze op zaterdag naar het bad kwam voor een inhaalles. Maandag was er geen zwemles omdat het daarvoor te vol was in het bad en donderdag zat het onweer de zwemles in de weg. Elin werd zaterdagochtend vergezeld door broer Lars en vader Ron. Zowel Lars als de ouders van Elin hebben in Molenkoog zwemles gehad en hun diploma's behaald. Elin kreeg als cadeau een taart van Christy Albers van Molenkoog.

Christy Albers met de 6-jarige Elin Witte.