Texelfonds kent bijdragen toe

Het Texelfonds heeft aan meerdere organisaties bijdragen toegekend.

Gehonoreerd is onder meer een aanvraag van €3.300,- van de Zwemclub ZPC TX 71 voor het initiatief om aan alle leden van de club een survival programma aan te bieden. Het doel is de zwemvaardigheid van vooral de jeugdleden in open water te verbeteren. Tevens komt er voor de jeugd vanaf groep zes tot en met acht een jeugdsportpas, waardoor zoveel mogelijk kinderen aan de survivallessen mee kunnen doen. De survivallessen zullen in de toekomst ook aan volwassenen worden aangeboden. De bijdrage zal worden besteed aan materialen zoals een vlot, wakzeil, duikbrillen, snorkels, werpzakken en een rubberboot.

Alzheimer Café

Aan het Alzheimer Café Texel is €1.250,- toegezegd vanuit voor het uitgeven van een jubileummagazine. Het Café is gestart in januari 2007 en daarom staat 2017 in het teken van het 10-jarig jubileum. Het gaat hier om een vrijwilligersactiviteit die in een behoefte voorziet. Iedere laatste dinsdag van de maand staat er een informatief onderwerp op het programma. Mensen met dementie, hun naasten en andere geïnteresseerden kunnen zonder van te voren aan te melden gratis van het Alzheimer Café gebruikmaken. Aansluitend aan het programma is het informele café, waar de bezoekers onder het genot van hapje en een drankje napraten. Gemiddeld komen er tachtig bezoekers per avond.

Gezond Natuur Wandelen

Aan Sportservice Texel is een bedrag van €575,- toegekend. Dit bedrag zal worden besteed aan een cursus Levensreddend handelen voor vrijwilligers die betrokken zijn bij Gezond Natuur Wandelen. De wandelactiviteit wordt wekelijks aangeboden bij het Maartenhuis, de Hogeberg, Oosterend en er wordt wekelijks gewandeld vanuit De Gollards. Deelnemers worden onder andere door fysiotherapeuten en vanuit de huisartsenpraktijk geattendeerd op deze mogelijkheid om in groepsverband weer en meer te gaan bewegen. Om dit zo laagdrempelig mogelijk te houden zijn er geen kosten voor de deelnemers aan verbonden.

Financiële bijdrage

Verenigingen of andere organisaties met plannen op het gebied voor projecten zorg en welzijn, kunst en cultuur, sport en recreatie en natuur en landschap, kunnen voor een financiële bijdrage of hulp in andere vorm aankloppen bij het Texelfonds. Particulieren die iets (cultureel of sociaal) willen realiseren maatschappelijk doel dat de Texelse samenleving versterkt en verbindt. Hiervoor bestaat het Bewonersinitiatief.