De heren kijken de bal na die op volle snelheid het veld verlaat.
De heren kijken de bal na die op volle snelheid het veld verlaat. Foto: Jeroen van Hattum

Texelse jeugd speelt finale pannakampioenschap

De bal bij je tegenstander tussen de benen doorspelen. Dat is en blijft de kunst tijdens een potje pannavoetbal. Leerlingen van de Texelse basisscholen mochten zondagmiddag hun kunsten vertonen tijdens de finale van het pannakampioenschap van Sportservice Texel in Den Burg. Van de 130 teams die meededen aan de voorrondes hadden zich 36 teams geplaatst voor de finales die op de Groeneplaats werden gehouden.

Youri den Braven en Arjen Bakker van De Bruinvis in Oudeschild werden Texels kampioen panna in de categorie bovenbouw. Fleur Zoetelief en Wander Hendriks van de Vliekotter in Oosterend werden kampioen in de onderbouw.

De tweede plaats in de bovenbouw was voor Job Zoetelief en Devin Koorn van de Jozefschool in Den Burg. Yinthe van Tongeren en Wesley Smit van Durperhonk in De Cocksdorp werden derde. De tweede plaats in de onderbouw was voor Tames van Nuland en Nijs Harman van De Bruinvis. Omar Jawabreh en Adnan Jawabreh van de Thijsseschool werden derde.

Kasper Boogaard/Sem Ris en Dirk-Jan van Heerwaarden/Marijn Stolk waren vorig jaar de winnaars van het jaarlijkse pannakampioenschap.